Fiskgryta med tomat & ingefära
Ingredienser
1–2 msk
olja
1–2
vitlöksklyftor
3 cm
färsk ingefära
600 g
fiskfilé med skinn
1–2
gula lökar
2 burkar
tomatkross
Salt, svartpeppar
Så gör du
- Dela och skala löken, skär i tunna skivor. Skala och hacka vitlöken.
- Skala och riv eller finhacka ingefäran.
- Skär fiskfilén i portionsstorlek.
- Värm oljan i en traktörpanna (stekpanna med högre kant) och stek fisken på alla sidor.
- Lämna oljan kvar och lyft bort fisken och lägg dem åt sidan, salta och peppar.
- Fortsätt att fräsa lök, vitlök och ingefära i samma olja som fisken stektes i.
- Tillsätt tomatkrossen. Låt puttra några minuter under lock, så att löken blir mjuk.
- Lägg i fisken och låt sakta sjuda 5–10 minuter under lock.
- Servera med pressad potatis och god sallad till.