Fiskpaté
Ingredienser
400 g
vit fisk
400 g
lax
1
ägg
½ krm
saffran
1 tsk
salt
1 tsk
fiskkrydda (peppar, dill, senapsfrön)
½
lime, saften
2 dl
gräddmjölk
Så gör du
- Smörj en avlång form.
- Skär fiskfiléerna i små bitar. Lägg fisken i en skål och tillsätt gräddmjölk, ägg, salt, saffran, fiskkrydda och limesaften. Rör om.
- Lägg smeten i formen och täck den med aluminiumfolie. Grädda i 180 grader i 50 minuter.
- Servera exempelvis med romsås, dill och finhackad lök.
![Fiskpaté](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_4222.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_4222.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_4222.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_4222.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_4222.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_4222.jpg 1152w)