Fisksnurror
Ingredienser
Cirka 12 st
2 dl
mjölk
½ paket (25 g)
jäst
2–3 msk
olja eller smält smör
1 dl
riven ost
4 ½ dl
grahamsmjöl
ägg till penslingen
Riven ost
Fyllning
150–200 g
skivad kallrökt sik eller annan fisk
Drygt 1 dl
finklippt dill
Cirka ½ dl
finhackad persilja
Så gör du
- Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt de övriga ingredienserna. Knåda degen smidig. Täck över skålen med en duk och låt degen jäsa.
- Häll ut degen på mjölat bord och klappa eller kavla ut den till en rektangulär platta, omkring 30x40 cm stor.
- Sprid ut den strimlade fisken och örterna över degen. Rulla ihop degen till en rulle och skär upp den i 12 lika stora bitar.
- Flytta över bitarna i muffinsformar eller på en plåt med en snittyta uppåt. Låt muffinsarna jäsa under duk.
- Pensla med ägg och strö riven ost över enligt smak. Grädda i 225 grader cirka 12 minuter.