Fisksoppa
Ingredienser
1 kg
fisk, exempelvis mört, abborre, braxen
1 liten
morot
1
purjolök
1 bit
palsternacka
1 bit
rotselleri
6 dl
fiskbuljong
6 dl
mjölk (kan uteslutas)
6
potatisar
Havssalt
Hela vit- och kryddpepparkorn
2–3
lagerblad
2 msk
finhackad dil
Så gör du
- Koka buljongen (länk till instruktioner nedan), lägg i fiskarna. Blanda gärna olika fiskar, det ger bättre smak åt soppan. Tag upp fisken och sila buljongen. Plocka fiskköttet från fisken.
- Skala och finhacka rotsakerna. Skala potatisarna och skär dem i stora tärningar.
- Koka upp buljongen, lägg i rotsaker, potatistärningar och kryddor. Låt koka cirka 10 minuter.
- Lägg i fiskbitarna när soppan är klar. Blanda i mjölken till sist om du inte vill ha en klar soppa. Låt soppan bli het och strö till sist dillen över. Servera färskt gott bröd till soppan.
Så gör du egen buljong till fisksoppa.