Fisksoppa med selleri & fänkål
Ingredienser
2
potatisar
1
morot
1 liten bit
selleri
1 liten bit
fänkål
1 liten bit
purjolök
8 dl
kallt vatten
2 msk
citronsaft
1
fiskbuljongtärning
200 g
rensad fiskfilé (exempelvis gös, sik eller forell)
1–2 tsk
seafood & fish kryddblandning
finklippt dill
Så gör du
- Ansa alla grönsaker och rotfrukter. Skär dem i cirka 2 cm stora tärningar.
- Hetta upp vattnet och koka upp grönsakerna i buljongen. Vrid ner värmen, och låt soppan koka i cirka 15 minuter. Skumma för att få en klar buljong. Krydda.
- Skär under tiden fisken i mindre bitar och och klipp dillen smått med sax i ett glas.
- Sätt i fisken och låt sjuda några minuter, tillsätt dillen. Smaka! Behövs det mera salt?
- Till fest kan man tillsätta en skvätt grädde och en näve skalade räkor.
![Fisksoppa med selleri & fänkål](/uploads/Recept/_1200x800_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x1600_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x1322_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x512_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1024_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x384_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x768_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1152w)