Fisksoppa med selleri & fänkål
Ingredienser
2
potatisar
1
morot
1 liten bit
selleri
1 liten bit
fänkål
1 liten bit
purjolök
8 dl
kallt vatten
2 msk
citronsaft
1
fiskbuljongtärning
200 g
rensad fiskfilé (exempelvis gös, sik eller forell)
1–2 tsk
seafood & fish kryddblandning
finklippt dill
Så gör du
- Ansa alla grönsaker och rotfrukter. Skär dem i cirka 2 cm stora tärningar.
- Hetta upp vattnet och koka upp grönsakerna i buljongen. Vrid ner värmen, och låt soppan koka i cirka 15 minuter. Skumma för att få en klar buljong. Krydda.
- Skär under tiden fisken i mindre bitar och och klipp dillen smått med sax i ett glas.
- Sätt i fisken och låt sjuda några minuter, tillsätt dillen. Smaka! Behövs det mera salt?
- Till fest kan man tillsätta en skvätt grädde och en näve skalade räkor.