Fisktacos
Max 45 min
Ingredienser
4
Fisktacos
8
Tacoskal
Fiskbiffar
Kålsallad
2 dl
Naturell yoghurt/gräddfil
1/2
Strimlad gurka
Små fiskbiffar
200 g
filé av mört, id, gädda eller braxen
1 dl
grädde
1
ägg
(2 msk
ströbröd)
1/2 dl
riven lagrad ost
1/2 dl
fint strimlad salladslök
1/2 tsk
salt
vitpeppar
olja till stekning
Kålsallad
1 bit
vitkål (ca 300 g)
1
chili eller enligt smak
1/2
kruka koriander
1
salladslök
1
äpple
1 msk
saft av citron
1 1/2 msk
rypsolja
1 msk
jordnötssmör
1/2 tsk
salt
1/2 msk
riven ingefära
Små fiskbiffar
- Mixa fiskfilén och grädde till en jämn massa. Tillsätt övriga ingredienser. Låt smeten svälla en stund.
- Värm olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar. Sväng biffarna när de har fått fin stekyta.
Kålsallad
- Hyvla eller strimla kålen. Strimla chili, koriander, salladslök och äpple.
- Blanda ingredienserna till dressingen och vänd ner bland övriga ingredienser. Smaka av och tillsätt mera salt eller syra vid behov.
Inför servering
- Strimla gurka och värm tacoskalen och biffarna. Servera!