Fiskwraps
Max 30 min
Ingredienser
4 portioner
1 burk
konserverad inhemsk fisk (á 115g)
2 msk
grynost
75 g
lätt crème fraiche
½ tsk
svartpeppar
1 krm
salt
4
sallatsblad
Valfria grönsaker, till exempel gurka och tomat eller bladselleri och syrligt äpple
4
tunnbröd eller tortillabröd (gärna fullkorn)
Så gör du:
- Öppna fiskkonserven och låt överflödig vätska rinna av. Häll eventuell olja i en tom mjölkkartong eller liknande och lägg i soporna istället för att hälla ner i avloppen.
- Blanda fisk, grynost och crème fraiche i en skål och rör om. Smaka av med peppar och salt.
- Skölj sallatsbladen och övriga grönsaker. Skiva grönsakerna tunt.
- Ta fram ett bröd och bred ut 1-2 msk fiskröra på varje bröd. Lägg på ett sallatsblad och placera de skivade grönsakerna ovanpå. Rulla ihop till en wrap!