Fläsksås med kokt potatis
Ingredienser
4 portioner
600 g
grissida
1
stor lök
Cirka 1 tsk
salt
Kryddpeppar
Svartpeppar
6 dl
kokande vatten
½ dl
vetemjöl
3-4 msk
smör
Så gör du:
- Låt köttet stå i rumstemperatur ungefär en halv timme före stekning.
- Skär köttet i tunna strimlor eller tärningar. Finhacka den skalade löken.
- Bryn köttet långsamt i gjutjärnspanna så att fettet hinner smälta och köttet får färg, lägg i löken och bryn försiktigt så den får fin brun färg men inte bränns vid.
- Flytta över köttet och löken i en gryta.
- Lägg smöret och mjölet i en gjutjärnspanna och bryn så det får fin färg. Häll vatten i pannan, lite i taget medan du vispar. Häll blandningen över köttet i grytan och smaksätt med salt och svartpeppar. Såsen kan också smaksättas med kryddpeppar.
- Låt sjuda under lock i cirka en timme. Servera med kokt potatis, lingon och surkål.
![Fläsksås med kokt potatis](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0261.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A0261.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0261.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A0261.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0261.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A0261.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0261.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0261.jpg 1152w)