Flatbread med kallrökt gädda
Över 60 min
Ingredienser
4 portioner
Flatbread (kalljäst):
2 tsk
torrjäst
Ca 5 dl
speltsikt
3 dl
kallt vatten
1/2 tsk
salt
1 msk
olja
Fyllning:
100 g
färskost
ca 2 dl
riven ost
120 g
kallrökt gädda (finns i vakuumförpackning i välsorterade matbutiker)
50 g
crème fraiches
Picklad rödlök
Ärtskott
Rivet citronskal
Svartpeppar
Kalljäst deg:
- Blanda jästen med mjölet och rör ner vatten. Tillsätt salt och olja och arbeta till en smidig deg. Täck med plastfolie och låt kalljäsa i kylskåp över natten.
Flatbread:
- Värm ugnen till 250 grader
- Ta fram den kalljästa degen ur kylskåpet. Häll ut på mjölat bakbord. Dela i två bitar och tryck ut till två avlånga bröd utan att trycka ut allt för mycket luft.
- Flytta över på bakplåtspappersbeklädd ugnsplåt och förgrädda i 5 min.
- Låt svalna en stund. Bred över färskost och riven ost på bröden. Grädda i ytterligare 5 minuter eller tills osten fått lite färg. Ta ut bröden ur ugnen och sätt på bitar av den kallrökta gäddan. Garnera med några klickar crème fraiches, picklad rödlök och ärtskott. Avsluta med finrivet citronskal och nymalen svartpeppar.
