Flatbread med säsongsfyllning (2 varianter)
Över 60 min
Ingredienser
Kalljäst pizzadeg
2 tsk
torrjäst
Cirka 5 dl
speltsikt
3 dl
kallt vatten
1/2 tsk
salt
2 msk
olja
Fyllning blanco
50 g
kantareller/champinjoner
50 g
palsternackachips
1
mozzarellaboll
2 nävar
gula tomater
2 tsk
kapris
Purjolökringar
Vitlöksklyftor
Riven stark ost
1
päron i tunna skivor
Fyllning rosso
Tomatpuré
50 g
trattkantareller
1/2 dl
kokade belugalinser
Oregano
1
rostad paprika
2
vitlöksklyftor
Riven stark ost
Förbered kalljäst pizzadeg dagen före
- Blanda ner vatten i mjöl-jäst-blandningen och salta. Arbeta till en smidig deg.
- Pudra över lite mjöl, täck över med plastfolie och ställ hela bakbunken i kylen. Låt kalljäsa över natten.
Så gör du:
- Förbered fyllningen (fyllningarna).
- Ansa svampen och fräs i torr panna. Skiva palsternackan riktigt tunt med mandolin eller osthyvel. Stek palsternackachipsen hastigt i pannan. Päron kan antingen gräddas med i ugnen eller så toppar du det gräddade flatbreadet med färska päronskivor.
- Ta fram den kalljästa degen ur kylskåpet. Häll ut på mjölat bakbord. Dela i två till tre bitar. Kavla till avlånga bröd.
- Flytta över på bakplåtspappersbeklädd ugnsplåt. Värm ugnen till 250 grader.
- Bred över önskad fyllning och grädda 10 minuter. Klipp över färsk oregano och krydda med malen svartpeppar.