Fransk potatissallad med brytbönor
Ingredienser
4 portioner
500 g
potatis
150 g
brytbönor
2 tsk
söt senap
1 msk
vinäger
3 msk
kallpressad rybsolja
½ tsk
salt
1 krm
peppar
Gör så här:
- Koka potatisen. Häll i brytbönorna då cirka 5 minuter av koktiden återstår.
- Sila av vattnet och skär potatisarna och bönorna i lagom stora bitar.
- Blanda senap, vinäger, olja, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt potatisarna och bönorna medan de ännu är varma. Då drar de bäst åt sig av dressingen.
Njut av nyskördade brytbönor i en potatissallad med en vinägrettbas. Passar bra till en bit fisk eller som komponent på ett buffébord. Kan även avnjutas som sådan.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.