Fransk potatissallad med brytbönor
Ingredienser
4 portioner
500 g
potatis
150 g
brytbönor
2 tsk
söt senap
1 msk
vinäger
3 msk
kallpressad rybsolja
½ tsk
salt
1 krm
peppar
Gör så här:
- Koka potatisen. Häll i brytbönorna då cirka 5 minuter av koktiden återstår.
- Sila av vattnet och skär potatisarna och bönorna i lagom stora bitar.
- Blanda senap, vinäger, olja, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt potatisarna och bönorna medan de ännu är varma. Då drar de bäst åt sig av dressingen.
Njut av nyskördade brytbönor i en potatissallad med en vinägrettbas. Passar bra till en bit fisk eller som komponent på ett buffébord. Kan även avnjutas som sådan.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.
![Fransk potatissallad med brytbönor](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A1822web.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A1822web.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A1822web.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A1822web.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A1822web.jpg 1152w)