Frittata på rester
Max 60 min
Ingredienser
4 portioner
8
ägg
4
vårlökar
4
potatisar
2 dl
mjölk
kryddor, till exempel basilika, oregano, chili
Fyllning, plocka rester ur kylskåpet, exempelvis:
200 g
champinjoner
1/2
paprika
2 dl
riven ost
100 g
skinka eller annat pålägg
Så gör du
- Skala och koka potatisen. Värm ugnen till 150 grader.
- Förbered grönsakerna och övriga ingredienser. Skala och finhacka lök. Skär champinjoner, paprika, skinka eller annat du hittar i kylskåpet i mindre bitar. Riv osten.
- Använd en gjutjärnspanna som kan sättas i ugnen. Stek lök och svamp i olja på medelhög värme i några minuter, sänk sedan värmen.
- Vispa äggen i en bunke. Blanda i mjölk, ost och kryddor.
- Häll av potatisen och skär i små bitar.
- Tillsätt äggstanningen och övrig fyllning i pannan. Stek tills blandningen börjar bli fastare vid pannans kanter. Ställ sedan pannan i ugnen i 15–20 minuter, tills frittatan satt sig och fått färg på ytan.