Frityrkokt nors
Ingredienser
700 g
rensad nors
olja eller stekfett
Frityrdeg:
1 dl
mjöl
salt
1 dl
vichyvatten
1
ägg
½ msk
smör
Gör så här:
- Strö salt på norsen, låt stå en stund.
- Blanda mjöl, salt och vatten till frityrdegen. Rör ner ägget och det smälta smöret. Arbeta degen glansig – den är ok när den täcker skeden.
- Doppa fisken i frityrsmeten, koka den vackert brun i oljan eller stekfettet.
- Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera gärna med stuvning eller sås.
![Frityrkokt nors](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/nors-1-w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/nors-1-w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/nors-1-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/nors-1-w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/nors-1-w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/nors-1-w.jpg 1152w)