Fruktpizza
Ingredienser
2 pizzor
Deg för två pizzor
1 dl
speltmjöl
2 ½ dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
¼ tsk
salt
1 ½ dl
vatten
1 msk
rypsolja
Salt fruktpizza, fyllning för 2 pizzor
Cirka 100 g
naturell färskost/tomatsås
1
päron eller 2 plommon eller 2 äpple
Cirka 80 g
getost/fetaost/rökt kalkon eller skinka
1
liten rödlök
½ dl
cashewnötter
2 dl
riven ost
Rucola/spenat/machesallad (tillsätts efter gräddning)
Söt fruktpizza, fyllning för 2 pizzor
Cirka 100 g
naturell färskost
2 dl
riven ost
1
päron eller 2 äpple
¼ dl
frön
Kolasås (ringlas på strax innan servering)
Kolasås
1 dl
grädde
½ dl
farinsocker
Så gör du
- Blanda torra ingredienser i en skål. Rör ner vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg.
- Dela degen i två bitar och rulla till bollar. Kavla ut till tunna rundlar på bakplåtspapper.
- Fördela fyllning över pizzorna och grädda i cirka 8 minuter i 250 grader i nedre delen av ugnen.
- Gör kolasåsen till efterrättspizzan: Koka ingredienserna tills såsen blir lite tjockare, cirka 10 minuter. Rör om ibland. Låt svalna.