Frusen ärttårta
Ingredienser
6 portioner
Botten
2 dl
mysli med bondböna (Verso Food)
1⁄2 tsk
kardemumma
2–3 msk
smält smör
1 msk
flytande honung
Fyllning
2 dl
frysta gröna ärter
125 g
färskost, exempelvis mascarpone
1
avokado
2 tsk
honung
1⁄2 tsk
vaniljsocker
1⁄2
lime, saften och skalet
Så gör du
- Kör myslin till en smulig massa och tillsätt det smälta smöret. Smaksätt med kardemumma och honung.
- Tryck ner massan i en kakform med löstagbar botten (20 cm i diameter). Ställ i kylskåpet.
- Mixa under tiden samman de något tinade ärterna (kan lika väl tas direkt ur frysen) med mogen avokado och färskost. Kör till en slät glassliknande massa.
- Smaksätt med lime, honung och vaniljsocker. Smaka av. Justera smaken.
- Ta ut bottnen ur kylen och klicka ut massan på kakbottnen. Bred ut och riv över limeskal.
- Frys ner och servera efter 4–5 timmar. Kakan hålls snyggast då den serveras halvfrusen.