Fullkornsfocaccia
Ingredienser
Cirka 10 små focaccia-bröd
10 dl
fullkorns semlemjöl
2 msk
socker
1 tsk
salt
4 dl
vatten
1 bit (50 g)
färsk jäst
½ dl
olja
20 st
halverade körsbärstomater
Oliver
Örtolja
3 msk
olja
1 tsk
rosmarin
4
pressade vitlöksklyftor
1 nypa
salt
Så gör du
- Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt det ljumma vattnet och oljan. Smula ner jästen i det ljumma vattnet. Knåda ihop degen. Den får vara rätt lös. Låt degen jäsa under bakduk till sin dubbla storlek.
- Häll ut degen på mjölat bord och knåda ut luftbubblorna ur degen. Dela degen i ungefär 10 delar, platta ut delarna till runda bröd som är cirka 9 cm i diameter.
- Lägg bröden på ugnsplåt på bakplåtspapper föra att jäsa i cirka 30 minuter. Tryck ner tomathalvor och oliver i bröden. Blanda samman ingredienserna till örtoljan och pensla bröden med den.
- Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
![Fullkornsfocaccia](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_7017.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_7017.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_7017.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_7017.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_7017.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_7017.jpg 1152w)