Fylld aubergin eller zucchini
Ingredienser
2–4
auberginer eller zucchini
200 g
köttfärs (lamm)
1 ½ dl
kokta svarta bönor
2 msk
tomatpuré
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 tsk
oregano eller basilika
1 krm
kanel
1 krm
svartpeppar
½ tsk
salt
50 g
fetaost
Så gör du
- Skär auberginen eller zucchinin på mitten. Pensla med olja. Grädda i 15 minuter i 225 grader.
- Förbered under tiden fyllningen: Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttfärsen och tillsätt löken och vitlöken mot slutet. Tillsätt de kokta svarta bönorna och tomatpuré. Smaksätt med kryddor och låt puttra en liten stund.
- Ta ut auberginerna ur ugnen och gröp ur dem eller zucchinin försiktigt med en sked. Tärna köttet från auberginen/zucchinin och blanda ner tärningarna med fyllningen.
- Fyll auberginerna/zucchinin med fyllningen. Smula på fetaosten. Grädda i ytterligare 10 minuter.