Fylld hasselbackspotatis
Ingredienser
4
stora potatisar
1
vitlöksklyfta
100 g
getost
2
tomater
½
paprika
1 msk
äppelvinäger
3 msk
olja
Salt, peppar
Så gör du
- Tvätta potatisen noggrant. Skär tunna skivor, men inte ända ner. Du kan använda en slev som du sätter potatisen i eller lägga ätpinnar av trä på båda sidorna av potatisen när du skär hacken.
- Fördela 1 msk olja över potatisen och pressa vitlök på potatisen. Grädda i 200 grader i cirka 30– 45 minuter tills potatisen är mjuk. Förbered toppningen under tiden potatisen är i ugnen.
- Skär tomat och paprika i små bitar. Blanda med olja och vinäger. Salta och peppra. Skär getosten i tunna skivor. Lägg getost i potatisens skåror. Grädda ytterligare cirka 10 minuter i ugnen. Lägg upp på tallrikar och fördela grönsakerna på potatisarna.