Fylld hasselbackspotatis
Ingredienser
4
stora potatisar
1
vitlöksklyfta
100 g
getost
2
tomater
½
paprika
1 msk
äppelvinäger
3 msk
olja
Salt, peppar
Så gör du
- Tvätta potatisen noggrant. Skär tunna skivor, men inte ända ner. Du kan använda en slev som du sätter potatisen i eller lägga ätpinnar av trä på båda sidorna av potatisen när du skär hacken.
- Fördela 1 msk olja över potatisen och pressa vitlök på potatisen. Grädda i 200 grader i cirka 30– 45 minuter tills potatisen är mjuk. Förbered toppningen under tiden potatisen är i ugnen.
- Skär tomat och paprika i små bitar. Blanda med olja och vinäger. Salta och peppra. Skär getosten i tunna skivor. Lägg getost i potatisens skåror. Grädda ytterligare cirka 10 minuter i ugnen. Lägg upp på tallrikar och fördela grönsakerna på potatisarna.
![Fylld hasselbackspotatis](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_6348.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_6348.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/MG_6348.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_6348.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_6348.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_6348.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_6348.jpg 1152w)