Fylld kålrot
Ingredienser
4
kålrötter
Cirka 1 l
vatten
1 tsk
salt
Färs
250 g
lammfärs
1 msk
skorpsmulor
½ dl
vatten
1
ägg
1
finhackad lök
2
vitlöksklyftor, pressade
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 dl
hackad persilja
1 tsk
torkad timjan eller rosmarin
Köttbuljong
Honung
Så gör du
- Kålroten skalas, sköljs och kokas i lättsaltat vatten i cirka 45 minuter tills den känns precis mjuk. Kokvattnet skall täcka kålroten.
- Blanda färsen.
- Skär av locket och gröp ur kålroten. Fyll med den välkryddade färsen.
- Lägg på locket, placera i en ugnssäker form och grädda i 200 grader i cirka 35 minuter. Späd under stektiden med lite köttbuljong och lite honung.
- Servera som lunchrätt tillsammans med en ättiksinläggning och lite grönsallad.