Fyllda ägghalvor med förslag på fyllning
Ingredienser
Cirka 5–10 portioner
5–10
hårdkokta ägg
Förslag på fyllning
Äggula + majonnäs + finklippt dill + räkor
Äggula + majonnäs + kaviar + en citronbit
Äggula + smetana + kaviar + finklippt gräslök
Äggula + rökt fiskkräm eller smältost + en sillbit + en grön oliv + persilja
Äggula + pepparrotsgrädde + rökt forell eller lax + en persilja- eller dillkvist
Äggula med ansjovisfilé eller sillbit + dill och majonnäs
Äggula + lite pepparrotskräm + finhackad skinka eller rökt kött
Så gör du
- Koka 1–2 ägg per person. Klyv äggen på längden och ta bort äggulan. Mosa äggulan och blanda dem med de olika fyllningarna.
- Fyll ägghalvorna med fyllningen och garnera dem.
- Lägg salladsblad under de färdigt fyllda ägghalvorna.
![Fyllda ägghalvor med förslag på fyllning](/uploads/Recept/_1200x1798_crop_center-center_82_line/MG_4364.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1486_crop_center-center_82_line/MG_4364.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_4364.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_4364.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1726_crop_center-center_45_line/MG_4364.jpg 1152w)