Fyllda ägghalvor med förslag på fyllning
Ingredienser
Cirka 5–10 portioner
5–10
hårdkokta ägg
Förslag på fyllning
Äggula + majonnäs + finklippt dill + räkor
Äggula + majonnäs + kaviar + en citronbit
Äggula + smetana + kaviar + finklippt gräslök
Äggula + rökt fiskkräm eller smältost + en sillbit + en grön oliv + persilja
Äggula + pepparrotsgrädde + rökt forell eller lax + en persilja- eller dillkvist
Äggula med ansjovisfilé eller sillbit + dill och majonnäs
Äggula + lite pepparrotskräm + finhackad skinka eller rökt kött
Så gör du
- Koka 1–2 ägg per person. Klyv äggen på längden och ta bort äggulan. Mosa äggulan och blanda dem med de olika fyllningarna.
- Fyll ägghalvorna med fyllningen och garnera dem.
- Lägg salladsblad under de färdigt fyllda ägghalvorna.