Fyllda apelsinkex
Ingredienser
Deg
175 g
rumsvarmt smör
1 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
2 ½ dl
vetemjöl
1 dl
maizenamjöl
Fyllning, alternativ 1
60 g
rumsvarmt smör
2 ½ dl
florsocker
3 tsk
färskpressad apelsinsaft
2 tsk
rivet apelsinskal
Fyllning, alternativ 2
½ dl
naturell färskost
2 msk
smör
3 msk
siktad kakao
Cirka 3 dl
florsocker
Deg
- Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst med en elvisp, blanda i siktat mjöl och maizenamjöl.
- Häll smeten i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut till kex med en diameter om cirka 3 cm. Grädda i cirka 14 minuter. Låt svalna.
Fyllningen
- Vispa ihop smör, florsocker och apelsinsaft och tillsätt det rivna apelsinskalet.
- Spritsa ut blandningen på hälften av kakorna och lägg på resten av biskvierna som ett lock.