Fyllda gösfiléer
Ingredienser
600 g
gös-, gäddfilé eller annan fisk
1
gul lök
1 msk
bladselleri
1 msk
röd eller grön paprika
200 g
färska champinjoner
1 msk
matolja
2 krm
salt
1 krm
vit- eller svartpeppar
2 msk
persilja
2 ½ dl
fiskbuljong
2 msk
citronsaft
Så gör du
- Torka av de färska fiskfiléerna.
- Skala och finhacka lök, bladselleri, paprika och champinjoner.
- Fräs grönsakerna i oljan i en vid kastrull eller traktörpanna på ganska svag värme. Låt all vätska koka in. Smaksätt med salt och peppar.
- Häll upp blandningen i en skål och låt den svalna något. Fördela svamp- och grönsaksblandningen på filéerna. Rulla ihop och lägg dem i en vid kastrull. Häll på buljong och citronsaft. Låt fisken koka på svag värme under lock tills den är färdig, cirka 10 minuter.
- Servera med kokt pressad potatis. Garnera med persilja.
![Fyllda gösfiléer](/uploads/Recept/_1200x800_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x1600_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x1322_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x512_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1024_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x384_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x768_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1152w)