Gäddfärsbiffar med tomatpuré
Ingredienser
6 portioner
500 g
gädda
¾ msk
salt
1
ägg
1 ½ dl
grädde
35 g
tomatpuré
1 msk
pressad citronsaft
Vitpeppar
Sås
2 dl
gräddfil eller crème fraiche
½ tsk
socker
½ tsk
salt
½ dl
hackad dill eller gräslök
Vitpeppar
Så gör du
- Mal gäddan till färs eller mixa med stavmixer.
- Blanda samman salt, ägg, grädde, tomatpuré och citronsaft.
- Blanda samman gäddan och blandningen till en smet och låt stå i kyl i cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tillaga såsen. Blanda samman alla ingredienser.
- Lägg upp biffar på bakplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i cirka 15–20 minuter tills biffarna fått en gyllenbrun färg ovanpå och under biffen.
- Servera biffarna med såsen.