Gäddkorv
Ingredienser
1,2 kg
gäddfiléer
25 g
salt
2 burkar (à 125g)
smetana
1 burk (ca 3 dl)
tomatkross
1 dl
grädde
1
citron, skalet
1,5 dl
västerbottenost
1
ägg
1 tsk
vitpeppar
Gör då här:
- Mal de halvfrusna gäddfiléerna med salt i köttkvarnen. Lägg den malda gäddan i degblandare och tillsätt ingredienserna under omrörning, rör tills smeten känns fluffig och alla ingredienser är jämnt fördelade. För över färsmassan i korvskinn med hjälp av korvspruta. Man kan även använda spritspåse eller korvhorn som hör till hushållsassistent.
- Stek på låg värme tills innertemperaturen är cirka 58–60 grader. Kan även rökas eller grillas på indirekt värme.
![Gäddkorv](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0468.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0468.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A0468.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0468.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A0468.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0468.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0468.jpg 1152w)