Gäddwallenbergare
Ingredienser
4 portioner
500 g
gäddfilé
2 dl
grädde
1
ägg
2–3 tsk
salt
Vitpeppar
Smör till stekning
Surskorpor till panering
Pepparrotssmetana
2 tsk
riven pepparrot
1 dl
smetana eller creme fraiche
Så gör du
- Strö salt över de kalla gäddfiléerna.
- Hacka gäddan smått med kniv eller mixa med mixerstav till en massa. Tillsätt ett ägg under omrörning samt grädde. Krydda med vitpeppar, några drag med kvarnen.
- Krossa surskorporna i en matberedare eller en mortel
- Forma små bulliga biffar av smeten, vänd i surskorpspaneringen och stek i smör.
- Vispa upp smetanan, rör ner pepparroten, tillsätt en nypa salt. Servera de färdiga biffarna med pepparrotssmetana och kokt potatis.
![Gäddwallenbergare](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/3D0A5840web.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A5840web.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/3D0A5840web.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A5840web.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/3D0A5840web.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A5840web.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/3D0A5840web.jpg 1152w)