Geléhallon
Ingredienser
6 st (15 g)
gelatinblad
220 g
socker
70 g
glykos
150 g
vatten
110 g
hallonpuré
15 g
citronjuice
200 g
hallon
1 msk
honung
Så gör du
- Koka upp hallonen, sila bort kärnorna. Blanda honungen med hallonen till en puré, låt svalna.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5–10 minuter.
- Koka upp socker, glykos och vatten till 140 grader. Ta av plattan.
- Tillsätt hallonpurén och citronjuicen.
- Koka upp till 120 grader under omrörning. Ta kastrullen av plattan.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma smeten.
- Häll upp i små formar (ischokladformar) eller en glasform, sockra på ytan. Ifall du lägger smeten i en glasform använd smörpapper. Låt stå 1–2 dagar i rumstemperatur. Ploppa ut eller skär i mindre bitar och vänd i socker. Förvara torrt.
![Geléhallon](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/3D0A3258web_190412_192449.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A3258web_190412_192449.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A3258web_190412_192449.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A3258web_190412_192449.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/3D0A3258web_190412_192449.jpg 1152w)