Getostgratinerad ratatouille med röda linser
Ingredienser
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 dl
röda linser
1
äggplanta
1
zucchini
1
röd paprika
1
gul paprika
1 burk
tomatkross
1 dl
vatten
1
tärning eller 1 msk buljongpulver
2 tsk
rosmarin
2 tsk
timjan
3 st
lagerblad
1 tsk
honung
3 msk
olivolja
Cirka 200 g
getost
Salt, svartpeppar
Så gör du
- Skala och hacka löken och vitlöken. Skär äggplantan, zucchinin, paprikan och tomaterna i bitar.
- Fräs löken i olivolja några minuter i en djup stekpanna. Tillsätt därefter linserna, äggplantan, zucchinin, paprikan och vitlöken och låt allt fräsa en stund.
- Tillsätt tomatkross, vatten, buljongtärning, örtkryddor och honung och koka sakta under lock i 20 minuter. Rör om mellan varven.
- Koka ytterligare utan lock på starkare värme så att grönsaksröran kokar ihop och blir tjockare. Smaka av med salt och peppar.
- Häll den färdiga ratatouillen i en smord ugnsform. Lägg osten ovanpå. Gratinera på grilleffekten tills osten har fått lite färg.