Ginger bug till ginger soda
Över 60 min
Ingredienser
Ingredienser
2 msk
riven färsk ingefära med skal på
2 msk
opastöriserad honung
1 1/2 dl
kokat och svalnat vatten
Gör så här
- Koka upp vatten och låt svalna.
- Riv ekologisk ingefära med skal på, blanda den med honung och tillsätt sedan det svalnade vatten. Sätt det i en glasburk som rymmer 3–5 dl. Ha en duk över, låt stå i rumstemperatur
- Mata gingerbugen i 5 dagar med 2 msk riven ingefära och 2 msk honung.
- Efter 5 dygn kan du göra "ginger soda", ingefärasoda, genom att ta 2–3 msk av vätskan och sätta till till exempel 9 dl juice – tex äppeljuice. Sätt i en flaska, låt stå i rumstemperatur i upp till 3 dagar tills du nått den kolsyrenivå du vill ha.
- Man kan sätta gingerbugen på vila i kylskåp eller fortsätta att mata den.