Glutenfri ciabatta
Ingredienser
6-8 st
360 g
ljummet vatten
15 g
psyllium
100 g
mjöl (ex. 40g durramjöl, 30g rismjöl, 30g majsmjöl)
115 g
potatismjöl eller majsstärkelse (maizena)
100 g
havremjöl
15 g
socker
10 g
torr jäst
1 tsk
salt
2 msk
olja
1/2 tsk
vinäger
Gör så här
- Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
- Mät sedan upp ljummet vatten i en annan skål och blanda ner psyllium. Tillsätt lite i taget så att det inte klumpar sig. Låt dra 10 minuter.
- Blanda ner hälften av de torra ingredienserna, olja och vinäger i psylliumgelén. Tillsätt lite i taget av det resterande mjölet. Ifall degen inte hålls samman tillsätt lite mjöl och en skvätt olja.
- Lägg degen på ett välmjölat bakbord. Kavla eller platta ut till en rektangel, cirka 3 cm tjock.
- Skär ut bitar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa 1 h.
- Värm ugnen till 225 grader och grädda cirka 10 minuter eller tills bröden fått färg.
Låt bröden svalna innan servering!