Glutenfri limpa
Ingredienser
1 l
surmjölk
75 g
jäst
3 dl
sirap
1 msk
psylliumfröskal
1 msk
salt
1 ½ dl
linfrökross
¾ dl
oskalade sesamfrön
¾ dl
solrosfrön
3 dl
havrekli
5 dl
glutenfri grov mjölmix
7 dl
glutenfri ljus mjölmix
Till pensling: 1 del sirap, 3 delar vatten
Så gör du
- Värm surmjölken fingervarmt, till 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt surmjölken och psyllium och låt svälla cirka 10 minuter.
- Blanda i resten av ingredienserna. Degen knådas inte.
- Fördela degen i 2 smorda formar (2 liter) och låt jäsa i 1,5 timme under bakduk.
- Värm ugnen till 175 grader och grädda limporna i mitten av ugnen.
- Efter att limporna gräddats i 1,5 timme penslas de med sirap-vattenblandningen.
- Ställ in limporna på nytt i ugnen och grädda i ytterligare cirka 30 minuter.