Glutenfri Runerbergtårta i form
Max 30 min
Ingredienser
Kaksmeten
100 g
smör
1 dl
socker
1
ägg
1 dl
valfri glutenfri mjölmix
1 dl
krossade glutenfria pepparkakor
½ dl
malen mandel
1 tsk
bakpulver
½ tsk
kardemumma
Garnering
Hallonsylt
1 ½ dl
florsocker
3–4 tsk
vatten
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt ägget och fortsätt vispa.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan ner dem i smeten med en trägaffel.
- Klä en ugnsform (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt i formen.
- Grädda i ca 12 minuter. Låt svalna.
- Blanda florsocker och vatten till en trögt flytande glasyr. Ringla eller spritsa glasyren över kakan och toppa med hallonsylt.
![Glutenfri Runerbergtårta i form](/uploads/Recept/_1200x1797_crop_center-center_82_line/Glutenfri-Runebergstarta.jpeg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3595_crop_center-center_61_line/Glutenfri-Runebergstarta.jpeg 2400w, /uploads/Recept/_992x1485_crop_center-center_82_line/Glutenfri-Runebergstarta.jpeg 992w, /uploads/Recept/_1984x2971_crop_center-center_61_line/Glutenfri-Runebergstarta.jpeg 1984w, /uploads/Recept/_768x1150_crop_center-center_60_line/Glutenfri-Runebergstarta.jpeg 768w, /uploads/Recept/_1536x2300_crop_center-center_45_line/Glutenfri-Runebergstarta.jpeg 1536w, /uploads/Recept/_576x862_crop_center-center_60_line/Glutenfri-Runebergstarta.jpeg 576w, /uploads/Recept/_1152x1725_crop_center-center_45_line/Glutenfri-Runebergstarta.jpeg 1152w)