Glutenfri tårtbotten
Max 45 min
Ingredienser
10-15 bitar
3
lika stora glas
4
ägg
Socker
Potatismjöl
1
tsk bakpulver
- Ställ de tre glasen bredvid varandra. Knäck äggen i ett av glasen och notera hur mycket det fyller.
- Mät upp samma mängd socker i det andra glaset och samma mängd potatismjöl i det tredje glaset. Blanda försiktigt bakpulvret i potatismjölet.
- Vispa ägg och socker fluffigt tills det bildar ett vitt, luftigt skum. Sikta ner mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen och vänd försiktigt med en slickepott tills allt är jämnt blandat.
- Klä botten och kanterna av en kakform med bakplåtspapper för att hjälpa kakan att stiga jämt och bli hög. Detta förhindrar också att kakan sjunker ihop i mitten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen på 180 grader i cirka 30–40 minuter. Gräddningstiden kan variera beroende på din ugn. Kakan är klar när ingen smet fastnar på en provsticka.