Glutenfria saffransbullar
Ingredienser
200 g
smör
5 dl
mjölk
50 g
jäst
2 dl
socker
2 msk
kardemumma
½ g (1 påse)
saffran
1
ägg
11–12 dl
glutenfritt mjöl
Så gör du
- Värm mjölken till fingervarmt, cirka 35 grader. Smula ner jästen och rör om tills den löst sig i vattnet.
- Tillsätt socker och kardemumma. Blanda ner mjöl och smör lite i taget. Blanda i ägget när degen börjar anta en fast form.
- Arbeta ihop till en klibbig deg och rulla därefter till små bullar. Bullarna kan också spritsas i muffinsformar om degen är väldigt klibbig.
- Låt bullarna jäsa 30 minuter och grädda sedan i 200 grader i cirka 10–15 minuter. Pudra över florsocker före servering.
![Glutenfria saffransbullar](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/3D0A3268web_190412_192500.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A3268web_190412_192500.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A3268web_190412_192500.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A3268web_190412_192500.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/3D0A3268web_190412_192500.jpg 1152w)