Gös à la Mannerheim
Ingredienser
2–4 st
skinn- och benfria gösfiléer
150 g
färsk pepparrot
100 g
smör (eller 50 g smör + 1⁄2 dl olja)
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
1 dl
vetemjöl eller speltmjöl
Så gör du
- Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fiskfiléerna i mjölblandningen och lägg dem åt sidan.
- Skala, tvätta och riv pepparroten fint.
- Värm fettet i pannan (använd en mindre mängd och öka på vid behov) och stek först pepparroten gyllenbrun. Om pepparroten är torr behöver du tillsätta mera fett.
- Ta pepparroten ur stekpannan och fortsätt att steka fisken på båda sidor i det goda fettet som blir kvar. Stek cirka 2–3 minuter på vardera sida.
- Servera fisken nystekt toppad med stekt pepparrot.