Gös-, sik- eller gäddfilé i paprikasås
Ingredienser
600 g
gös-, sik- eller gäddfilé
1
grön paprika
1
röd paprika
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
3 msk
olja
3 msk
vetemjöl
3 dl
fiskbuljong
1 dl
matlagningsgrädde
½ tsk
timjan
Vitpeppar, salt
Så gör du
- Skölj paprikorna och skär dem i strimlor. Skala löken och hacka den. Fräs grönsakerna i olja på svag värme en kort stund. Strö på mjölet och rör om väl.
- Ta kastrullen från värmen, häll i fiskbuljongen. Koka upp under omrörning. Häll i matlagningsgrädden. Smaksätt med timjan, vitpeppar och salt om det behövs. Såsen ska vara tjock eftersom fisken under kokningen ger ifrån sig vätska.
- Dela fiskfiléerna i mindre bitar. Lägg ner dem i såsen och sjud alltsammans på svag värme tills fisken är vit och fast.
- Servera med kokt potatis, gärna pressad.
![Gös-, sik- eller gäddfilé i paprikasås](/uploads/Recept/_1200x800_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x1600_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/3D0A1547.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x1322_crop_center-center_61_line/3D0A1547.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x512_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1024_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x384_crop_center-center_60_line/3D0A1547.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x768_crop_center-center_45_line/3D0A1547.jpg 1152w)