Göspanna
Ingredienser
4 portioner
4 port.
gösfilé
salt och vitpeppar
2-3 msk
rypsolja eller smör till stekning
2
gul lök
2 dl
créme fraiche
3 msk
kapris
1/2 knippe
dill
1 msk
saft av citron
(flingsalt)
Serveringsförslag
4 port
kokt potatis
sallad
- Byxa gösfilén (skär bort benen). Strö salt och vitpeppar på båda sidorna av filén.
- Finhacka dill. Skala och skär löken i skivor.
- Värm olja eller smör i en stekpanna. Tillsätt fisk och lök. Stek fisken cirka 2 minuter per sida.
- Rör ner créme fraiche i stekpannan. Pressa över citron och strö över dill, (flingsalt) och kapris.
- Servera exempelvis med kokt potatis och en sallad.
Du kan byta ut gösen mot exempelvis abborre men stek abborrfiléerna kortare tid och lyft dem ur pannan medan såsen tillreds för att undvika att fiskköttet blir för torrt.