Grekisk paj med tomat och oliver
Ingredienser
Ingredienser
6 st
osötade skorpor( havre eller vete)
1 dl
olivolja
1
citron (saften + lite vatten)
6
mogna tomater
300 gram
fetaost
2 dl
grekisk yoghurt
oliver
Gör så här:
- Ta fram en springform med löstagbar kant.
- Fukta skorporna med citronvatten. Mixa dem i matberedare med olivolja.
- Täck botten av formen med smulorna.
- Skålla tomaterna och avlägsna skalet. Finfördela tomaten och låt rinna av i durkslag.
- Mixa samman fetaosten och yoghurten. Bred ut av fyllningen på smulbottnet.
- Ställ i kylskåp för att stelna. Låt stå ca 4 timmar.
- Fördela tomathacket över fyllningen innan serveringen. Dekorera med några goda oliver.
![Grekisk paj med tomat och oliver](/uploads/_1200x1697_crop_center-center_82_line/grekisk.paj-1.jpg 1200w, /uploads/_992x1403_crop_center-center_82_line/grekisk.paj-1.jpg 992w, /uploads/_768x1086_crop_center-center_60_line/grekisk.paj-1.jpg 768w, /uploads/_576x814_crop_center-center_60_line/grekisk.paj-1.jpg 576w, /uploads/_1152x1629_crop_center-center_45_line/grekisk.paj-1.jpg 1152w)