Grillad eller stekt gösfilé med örtsås
Ingredienser
4 portioner
700–800 g
gösfilé
200 g
creme fraiche
2 dl
finhackade färska örter, exempelvis persilja, smörgåskrasse, basilika och gräslök
1
pressad vitlöksklyfta
1 msk
flytande honung
Cirka ½ tsk
salt samt nymald peppar
Cirka ½ tsk
finhackad chili för den som vill ha lite extra styrka
Så gör du
- Sås: Blanda 200 g creme fraiche med cirka 2 dl finhackade färska örter, exempelvis persilja, smörgåskrasse, basilika och gräslök. Smaksätt såsen med vitlök, honung, salt samt en aning nymald peppar eller cirka ½ tsk finhackad spansk pepparfrukt för den som vill ha lite extra styrka.
- Salta, peppra och pensla gösfiléerna med olja.
- Stek i het gjutjärnspanna 1 ½–2 minuter på varje sida eller grilla fiskfilén 2 minuter per sida i het grill. Servera fisken med örtsåsen, nykokt potatis, sallad, kokta sockerärter samt citronklyftor.