Grillad fruktsallad med vispad crème fraiche
Ingredienser
4 portioner
300 g
jordgubbar
400 g
nektariner eller persika
4 skivor
dagsgammal sockerkaka
100 g
hallon
Några kvistar
mynta
150 g
crème fraiche
1 tsk
vaniljsocker
Grillspett till grillningen
Så gör du
- Ansa jordgubbarna och kärna ur nektarinerna. Skär nektarinerna i samma storlek som jordgubbarna. Skär sockerkaksskivorna i 8 bitar.
- Fukta grillspetten och trä jordgubbar, nektariner och sockerkaka på spetten. Grilla fruktspetten tills de får en fin yta (låt gärna glöden bli lite svalare eller dra ner värmen på gasgrillen för detta skede, för att inte bränna spetten).
- Dra loss frukterna och kakan från spetten och placera allt på ett fat. Toppa med färska hallon och några myntablad.
- Vispa upp crème fraiche. Ha tålamod, crème fraichen kommer först bli rinnig, för att sedan bli fast och fluffig igen. Det här tar ungefär 5 minuter. Smaksätt den fluffiga crèmen med vaniljsocker och servera med den grillade fruktsalladen.