Grillad njurtapp, ”hanger steak”
Ingredienser
4–6 portioner
500 g
njurtapp
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
2 msk
olivolja eller rybsolja
- Låt köttet ligga framme så att det blir rumstempererat. Tänd grillen under tiden.
- Gnid in njurtappen med salt, peppar och olja.
- Grilla köttet 2–3 minuter på varje sida så att det får fin mörk färg.
- Flytta köttet åt sidan för lägre värme och lägg på lock. Grilla ytterligare cirka 10 minuter och vänd köttet efter halva tiden. Använd en stektermometer och stek till 54 grader för blodigt, 60–65 grader för medium och 70 grader för välstekt.
- Ta köttet av värmen och låt vila i 5–10 minuter.
- Skär upp så tunna skivor som möjligt snett mot köttfibrerna. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar före servering.