Grillad vitkål med jordnötssås
Ingredienser
500 g
kål
2 msk
olja
Salt, peppar
Sås
1
vitlöksklyfta
1 msk
olja
½ dl
jordnötssmör
1 msk
färsk ingefära
½ msk
soja
1 dl
kokosmjölk
½
chili
Så gör du
- Skär vitkålen i klyftor så att lite av stjälken sitter kvar på varje klyfta och håller bladen ihop. Om du vill vara säker på att bladen håller ihop kan du blötlägga tandpetare eller cocktailpinnar och fästa bladen bättre. Detta underlättar grillandet.
- Pensla kålen med olja på alla sidor och strö på salt och peppar. Grilla nära kolen så att det inte är för hett. Grilla tills kålen fått fin färg och har mjuknat något.
- Servera med jordnötssås.
Sås
- Skala och riv ingefäran fint.
- Lägg alla ingredienser i en skål och kör med stavmixer till en slät sås.