Grillade lammlägg
Ingredienser
4
lammlägg (1 lammlägg/person)
1 tsk
krossad svartpeppar
2
lagerblad
1 tsk
salt
olja
Till grillningen
Olja
Nymald svartpeppar
Finhackad rosmarin
Salt
Så gör du
- Värm lite olja i en rejäl gryta.
- Bryn lammläggen lätt.
- Häll på kallt vatten så att det knappt täcker och låt det koka upp. Sänk värmen så att det småkokar under lock.
- Skumma av buljongen med jämna mellanrum tills den blir klar och fin.
- Tillsätt salt och kryddor, låt småkoka under lock i cirka 1 ½ timme. Köttet är klart när det lossnar från benet. Låt köttet svalna i buljongen.
- Pensla lammläggen med lite olja och vänd dem i salt, svartpeppar och rosmarin.
- Sila av buljongen och frys in för att användas vid ett senare tillfälle. Alternativt koka krossade korngryn i buljongen och servera dem som tillbehör.
- Grilla lammläggen på indirekt värme på grillen. Beräkna cirka 20–30 minuter, vänd dem efter halva tiden.