Grillat hjärta med salsa på äpple och kapris
Ingredienser
4 portioner
1
hjorthjärta
Salt, peppar
Salsa på äpple och kapris
2-3
höstäpplen
1
schalottenlök
2 msk
kapris
2 msk
olivolja
2 tsk
vittvinsvinäger
Salt, peppar
½ kruka
bladpersilja
Så gör du
- Halvera hjärtat på längden och salta och peppra.
- Grilla hjärtat cirka 2,5 minuter per sida, lite beroende på storleken. Är hjärtat från ett stort djur är grilltiden en aning längre.
- Låt det grillade hjärtat vila en stund innan det skärs upp i tunna skivor.
- Skär äpplena i tunna klyftor. Blanda i en skål med hackad schalottenlök, olivolja, vinäger, kapris och hackad bladpersilja. Smaka av med salt och peppar.
![Grillat hjärta med salsa på äpple och kapris](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0536.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A0536.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0536.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A0536.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0536.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A0536.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0536.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0536.jpg 1152w)