Grillspett med paprikakryddad kyckling
Ingredienser
3–4
kycklingfiléer
1 msk
salt
1 ½ tsk
paprikapulver
1 krm
svartpeppar
1 krm
oregano, finkrossad
1
pressad citron eller lime
Så gör du
- Skär upp kycklingen i 2 cm stora kuber, i den mån det går, lite remsor och andra former går också bra. Krydda med salt, paprikapulver, svartpeppar, oregano och pressa sedan juicen från lime (1 st) eller citron (½ st). Låt stå upp till en halvtimme.
- Arrangera grillen enligt 50/50-metoden, och placera grillspetten på den heta zonen, låt dem grillas där minst en minut innan du vänder på spetten. Eftersom spetten alltid fastnar lite på gallret, så bör du använda en stekspade och lossa dem innan du vänder på spetten. Låt dem grilla lika länge på andra sidan.
- Flytta därefter spetten till den svalare zonen, och låt dem ligga där tills de är klara. Servera grillspetten med en fräsch grönsallad och eventuellt lite aioli.