Grisfilé provencale
Ingredienser
600 g
gris innerfilé
25 g
smör
Salt, svartpeppar
1 kg
potatis
Rapsolja till stekning
Vitlökssmör
75 g
smör, rumsvarmt
3
vitlöksklyftor
2 msk
persilja
Salt, peppar
Så gör du
- Putsa grisfilén ren från hinnor och senor. Bryn den runt om i smör på medelstark värme i 2–3 minuter i en stekpanna. Salta och peppra väl.
- Skala och skiva potatisen tunt. Skölj potatisen väl. Häll av vattnet och lägg upp potatisen på en ren kökshandduk och torka den torr. Stek potatisen i omgångar i olja i en het panna tills den blir gyllene. Salta och peppra potatisen väl.
- Lägg den stekta potatisen i en ugnsfast form (cirka 12x20 cm). Värm ugnen till 125 grader. Sätt en stektermometer i mitten på grisfilén och lägg den ovanpå potatisen på formen och ställ in i ugnen. Stek köttet till en innertemperatur på 65 grader.