Grön frittata
Ingredienser
2 portioner
Cirka 80–100 g
babyspenat
Cirka 200 g
Valfria grönsaker (paprika, äggplanta, broccoli, zucchini, fänkål)
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
6
ägg
1 dl
mjölk, havremjölk eller vatten
½ tsk
salt
1 krm
vitpeppar
Cirka 100 g
riven ost, fetaost eller getost
Så gör du
- Skiva grönsakerna och fräs dem i olja i en stekpanna ett par minuter.
- Skölj spenatbladen och lägg i pannan.
- Vispa ihop äggen med salt, peppar och mjölk.
- Häll smeten över grönsakerna i stekpannan. Strö över riven eller smulad ost. Låt omeletten stelna i pannan på svag värme med lock på.
![Grön frittata](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A2743web_190412_192541.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A2743web_190412_192541.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A2743web_190412_192541.jpg 576w)