Grön örtströmming
Ingredienser
1 kg
strömming
1 ½ tsk
salt
Dill
Persilja
Gräslök
¼ tsk
svartpeppar
½
citron, saften
1 msk
smör
Så gör du
- Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet, skölj och låt den rinna av.
- Klipp dill, persilja och gräslök. Salta strömmingen på köttsidorna och vik ihop.
- Lägg strömmingarna i en låg, vid kastrull eller gryta.
- Strö över svartpeppar och allt det gröna. Pressa över citronsaft. Lägg på några klickar smör.
- Lägg på locket och sjud på svag värme i 10–12 minuter tills strömmingen är färdig.
- Servera kokt potatis eller potatismos till strömmingen.
![Grön örtströmming](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/senapsstromming.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/senapsstromming.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/senapsstromming.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/senapsstromming.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/senapsstromming.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/senapsstromming.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/senapsstromming.jpg 1152w)