Grön paj
Ingredienser
Pajdeg
150 g
smör
3 dl
vetemjöl
2 msk
vatten
1
nypa salt
Fyllning
2 l
färska nässlor, kirskål eller annat grönt (eller ca 2 dl förvällda finhackade nässlor)
2
lökar
2
vitlöksklyftor
4
ägg
3 dl
grädde
1 msk
vetemjöl
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 krm
riven muskotnöt(Gräslök)
2 msk
smör eller olja
Pajdeg
- Knåda ihop till en deg.
- Bred ut degen i en pajform och ställ formen kallt i cirka 1 timme.
- Grädda utan fyllning i 225 grader i cirka 10 minuter.
Fyllning
- Förväll nässlorna, låt svalna lite, och hacka dem sedan fint. Hacka eventuellt övrigt grönt grovt.
- Fräs löken mjuk i fettet, utan att den tar färg. Vispa ihop ägg, mjöl och grädde.
- Blanda ner nässlorna (med så lite vätska som möjligt) och löken samt vitlöken i äggblandningen.
- Krydda. Häll fyllningen i pajformen.
- Grädda pajen ytterligare cirka 30 minuter i 200 grader, tills fyllningen har stelnat.