Grönkålspaj med nötter
Ingredienser
6–8 portioner
Pajdeg
100 g
margarin
100 g
kvarg
1 dl
vetemjöl
1 dl
speltmjöl
Fyllning
250 g
färsk grönkål
3
rödlökar
1 msk
olja
½ tsk
salt
½ krm
vitpeppar
½ tsk
torkad timjan
2 dl
riven mager ost
1–2 dl
grovhackade nötter, till exempel valnötter
Äggstanning
3
ägg
2 dl
matlagningsgrädde
1 dl
mjölk
Så gör du
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en skål. Tryck ut degen i en smord pajform. Nagga med en gaffel och ställ i kylen en stund.
- Grovhacka grönkålen, koka den några minuter och låt den rinna av. Skala och skär löken i ringar och fräs den en stund i olja tillsammans med kålen. Krydda.
- Förgrädda pajbottnet i 200 graders ugnsvärme i cirka 10 minuter.
- Fyll pajen med kålblandningen samt riven ost och häll på äggstanningen. Strö på nötter. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen cirka 35 min.