Grönkålspasta
Ingredienser
4 portioner
4 port.
pasta
150 g
grönkål
1
vitlöksklyfta
1 msk
rypsolja
1/3 tsk
salt
1 1/2 msk
vetemjöl
ca 3 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
2 msk
grädde/havregrädde
1/2 msk
saft av citron
2 msk
solrosfrön
(riven ost)
- Skölj grönkålsbladen och dra loss bladen från rotstocken. Strimla bladen. Skala vitlöksklyftan.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och tillred under tiden såsen.
- Värm olja i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Fräs kålen en stund tills den mjuknar. Salta och tillsätt pressad vitlök och fräs en stund.
- Strö över mjölet och blanda med grönkålen. Tillsätt vatten lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen och grädde och låt koka 3-5 minuter, rör om ibland. Späd med mera vätska ifall såsen blir för tjock.
- Smaka av såsen med saft av citron.
- Vänd ner pastan i såsen och strö över solrosfrön (och riven ost).
![Grönkålspasta](/uploads/_1200x787_crop_center-center_82_line/5.jpeg 1200w, /uploads/_2400x1574_crop_center-center_61_line/5.jpeg 2400w, /uploads/_992x650_crop_center-center_82_line/5.jpeg 992w, /uploads/_1984x1301_crop_center-center_61_line/5.jpeg 1984w, /uploads/_768x503_crop_center-center_60_line/5.jpeg 768w, /uploads/_1536x1007_crop_center-center_45_line/5.jpeg 1536w, /uploads/_576x377_crop_center-center_60_line/5.jpeg 576w, /uploads/_1152x755_crop_center-center_45_line/5.jpeg 1152w)