Grönkålspasta
Max 30 min
Ingredienser
4 portioner
4 portioner
pasta
150 g
grönkål
1
vitlöksklyfta
1 msk
rypsolja
1/3 tsk
salt
1 1/2 msk
vetemjöl
ca 3 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
2 msk
grädde/havregrädde
1/2 msk
saft av citron
2 msk
solrosfrön
(riven ost)
- Skölj grönkålsbladen och dra loss bladen från rotstocken. Strimla bladen. Skala vitlöksklyftan.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och tillred under tiden såsen.
- Värm olja i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna. Fräs kålen en stund tills den mjuknar. Salta och tillsätt pressad vitlök och fräs en stund.
- Strö över mjölet och blanda med grönkålen. Tillsätt vatten lite i taget under omrörning. Smula ner buljongtärningen och grädde och låt koka 3–5 minuter, rör om ibland. Späd med mera vätska ifall såsen blir för tjock.
- Smaka av såsen med saft av citron.
- Vänd ner pastan i såsen och strö över solrosfrön (och riven ost).